Amnesty dokumenterer menneskerettighedsovergreb og aktionerer mod krænkelser og for reformer i solidaritet med de millioner af mennesker i regionen, der kæmper for at få anerkendt og overholdt deres menneskerettigheder.

Se Amnestys video med interviews med nogle af ofrene fra Syrien og Bahrain, og hør Amnestys ekspert give sit bud på, hvad der sker for menneskerettighederne i Mellemøsten og Nordafrika.

Hvorfor arbejder Amnesty med Mellemøsten og Nordafrika?

De folkelige protester har vist, at befolkningerne i Mellemøsten og Nordafrika har styrke og mod til at skabe forandringer. En række præsidenter er blevet væltet, men befolkningerne bliver fortsat udsat for overgreb, ulovlige fængslinger og tortur. Reformer, der sikrer menneskerettighederne, kvinders deltagelse og beskyttelse af minoriteter, er ikke gennemført. Derfor arbejder Amnesty intenst for at påvirke magthaverne til at gennemføre reformer, der sikrer menneskerettighederne.

Få svar på flere spørgsmål i Q & A

Hvad gør Amnesty?

Amnesty arbejder for, at menneskerettighederne får en bedre fremtid i Mellemøsten og Nordafrika og anbefaler, at landene gennemfører en lang række reformer.  

Læs vores anbefalinger 

Amnesty har netop afsluttet en kampagne, hvor medlemmer i hele verden har Råbt op for ytringsfriheden.

Se resultaterne af Råb op-kampagnen

 

Få daglige updates om udviklingen i Mellemøsten og Nordafrika via Amnestys Twitter